Információk

2022.02.01. - kedd
Szeretjük a munkánkat, de az általános feltételek nem egyeznek teljes mértékben az elvárásainkkal? Megfelelő kommunikáció kérdése, hogy a felmondás meglengetése a vezető előtt jó tárgyalási alapként szolgál, vagy csak nagymértékű hűtlenségként jön le.
2022.01.27. - csütörtök
Egész életünkben tanácsok kísérnek bennünket: először általában szülőktől és más családtagoktól, majd a barátoktól, ismerősöktől, munkatársaktól kapjuk őket. A jószándékú javaslatok pedig sokat segíthetnek, ha nehéz döntéseket kell meghoznunk. Ez vonatkozik a szakmai előmenetelre is. Következzen tíz szokatlan, de biztos tipp a karrier építéséhez…
2022.01.25. - kedd
A digitalizációval és a globális gazdasági hatásokkal egyre többször jönnek fel a hétköznapi beszélgetések szintjén is azok a fogalmak, amelyek már a jelenben is meghatározzák a munkavállalást, a foglalkoztatást és a munkaerőpiac mozgásait.
2022.01.25. - kedd
A covid járvány tetőzésekor számos cég küldte home officeba a dolgozóit, és bár a pandémia kezdetekor a családok számára nehéz feladatnak tűnhetett belerázódni, hogy mindenki – anya, apa, gyerek – otthon van, mostanra mégis egyre többen fedezték fel a távoli munkavégzés szépségeit.
2022.01.21. - péntek
Ha vállalkozás indításában gondolkozunk, akkor a KATA (kisadózó vállalkozások tételes adója) ideális forma lehet, hiszen nem kell sokat gondolkoznunk az adózási kérdéseken. Épp emiatt sok ember választja ezt az adózási formát, de érdemes azért átgondolni, hogy a körülményeinkhez képest valóban ez lesz-e a megfelelő számunkra is.
2022.01.19. - szerda
Egy kutatás szerint – koronavírus-járvány ide vagy oda – a karrierváltás ma is népszerű. A felmondást – származzon az a munkáltató vagy a munkavállaló oldaláról – azonban sok tévhit övezi.
2022.01.17. - hétfő
A munkakeresés általában egy hosszú és rögös folyamat, hiszen számtalan tényezőnek kell stimmelnie ahhoz, hogy a tied legyen a kívánt állás. Nem csak a munkáltatónak kell megfelelned, de önmagad elvárásait is szem előtt kell tartanod.
2022.01.13. - csütörtök
A Panasonic a hírek szerint opcionális négynapos munkahetet vezet be a dolgozók számára. A vezetés azt szeretné, hogy a munkavállalók kevesebb időt töltsenek munkával, és többet fordítsanak arra, hogy ténylegesen élvezzék az életet.
2022.01.12. - szerda
A digitalizált világ a koronavírus-járvány hatására az addigiaknál is több és gyorsabb változáson ment keresztül. A munkaerőpiaci elhelyezkedés tekintetében ez például azt jelenti, hogy sok cég már nem személyes interjút folytat a jelöltekkel, sokkal inkább online beszélgetésre invitálják őket, nyilván videón.
2022.01.11. - kedd
Bár rengeteget szelídült az elmúlt években a ruhaviselési protokoll, vannak azonban munkaörök, ahol formaruhát, egyenruhát, munkaruhát, védőöltözetet kell hordani. Az ruhacsere pedig a munkahelyen történik. Mennyiben védett az intim szféránk a munkáltató előtt az öltözőben?
2022.01.11. - kedd
Meglepő fordulat van a magyar munkaerőpiacon. Új felmérés készült az aktuális állapotokról.
2022.01.07. - péntek
Visszajelzést adni a főnöknek nem könnyű feladat. Megmutatjuk, hogyan csináld!
2022.01.05. - szerda
A mostani trendek alapján átértékelődik a munkához való viszonyunk a következő 10 évben. Jövőkutatók szerint egyre nagyobb teret kap a projekt alapú munkavégzés.
2022.01.04. - kedd
A 2022. évi kiugróan magas, 19,5 százalékos minimálbér emelés hatására jelentősen nőhet a minimálbéren foglalkoztatottak száma a GKI Zrt. új elemzése szerint.
2021.12.28. - kedd
Aki munkaideje jelentős részét (vagy az egészet) irodában, íróasztal mellett tölti, tudja, hogy előbb-utóbb szüksége lesz valamilyen nassolni valóra. Mert néhány falat elfogyasztása után mindjárt jobb kedvre derül a dolgozó. És ami előkerül a fiókból, az árulkodik róla.
2021.12.28. - kedd
Ezt a 4 dolgot érdemes betartanotok, ha visszatértek januárban az irodába.
2021.12.21. - kedd
Az okostelefonok és a home office korában a munkaidő kissé összemosódik. Sok munkavállaló még a szeretet ünnepén is elérhető lesz a főnöke számára. Nyilván becsúszhatnak halasztást nem tűrő feladatok, de ez nem éppen egészséges. Lassan itt az év vége, karácsonykor mindenki megérdemel némi pihenést.
2021.12.20. - hétfő
Az elmúlt időszak megmutatta, hogy még a legbiztosabb talajon álló vállalatot is érheti negatív változás, melyhez a tulajdonosoknak és alkalmazottaknak egyaránt alkalmazkodniuk kell. Nem mindegy tehát, hogy milyen szakmát választunk, hiszen van, amire mindig is szükség lesz, és vannak olyanok, amik egyes időkben bizonytalanná válhatnak.
2021.12.20. - hétfő
Van, hogy hiába jön el a várva várt szabadság, a pihenés nem érkezik meg vele. Mi lesz az ünneppel?
2021.12.14. - kedd
A „bennragadó” szabadságok elsősorban munkáltató felelősségi körébe tartoznak.
2021.12.13. - hétfő
Közhely, de igaz: kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. A nagy gond úgy is értelmezhető, hogy az életkor növekedésével az igények is emelkednek, az iskoláskor lezárásával pedig hirtelen igen magasra szöknek a költségek. De az már nem egyértelmű, hogy ki fizet?
2021.12.13. - hétfő
A 2021. november 23-án a Parlamenthez benyújtott törvényjavaslat szerint a veszélyhelyzet során alkalmazott szabályokkal összhangban a Munka Törvénykönyvét és a Munkavédelmi Törvényt véglegesen módosítani tervezik 2022. január 1-jétől a távmunka szabályaira tekintettel. 
2021.12.10. - péntek
5 tipp, hogy valamelyest produktívan töltsd az utolsó napokat.
2021.12.10. - péntek
Új karrierbe kezdeni egyszerre izgalmas és ijesztő. Akkor is nehéz, ha kénytelenek vagyunk váltani, de akkor is az, ha csupán arról van szó, hogy módosítani szeretnénk a korábbi, megszokott megoldásainkon, újra vágyunk. Mindkét esetben bátorságra és elszántságra van szükség.

Oldalak