Van egy cég, ahol választható lesz a négynapos munkahét

2022.01.13. - csütörtök

A Panasonic a hírek szerint opcionális négynapos munkahetet vezet be a dolgozók számára. A vezetés azt szeretné, hogy a munkavállalók kevesebb időt töltsenek munkával, és többet fordítsanak arra, hogy ténylegesen élvezzék az életet.

Panasonic hetente egy harmadik szabadnapot biztosít dolgozóinak, akik maguk választhatják meg, hogy továbbtanulnak, önkénteskednek, vagy akár mellékállásban is dolgozhatnak – mondta a múlt heti befektetői tájékoztatón Kusumi Yuki, a Panasonic vezérigazgatója.

Az elektronikai gyártó a munka és a magánélet jobb egyensúlyának elősegítése reményében növeli a rugalmasságot azáltal is, hogy több alkalmazottnak engedélyezi az otthoni munkavégzést, és megadja nekik a szabadságot, hogy elutasíthassák a költözést igénylő állásáthelyezéseket. – írja a Mashable.

A Panasonic egyelőre arról nem nyilatkozott a lapnak arról, hogy ezek az új irányelvek világszerte minden alkalmazottra vonatkoznak-e, és arról sem, hogy a munkaórákat vagy a kompenzációt is hozzáigazítják-e a csökkentett óraszámhoz.

“A rendszerről alapos tárgyalásokat kell folytatnunk. Legkorábban 2023 áprilisáig nem tervezzük a bevezetését”. – mondta a vezérigazgató.

Izlandon bevált a négynapos munkahét

A kormány és a reykjavíki városi tanács közös projektjében 2015 és 2019 között tesztelték a csökkentett munkaidőt. A kísérletben részt vevő kutatók szerint a legtöbb munkahelyen a termelékenység nem csökkent, sőt bizonyos pozíciókban még javult is.

A programban részt vett 2500 közszférában dolgozó a korábbival megegyező fizetésért végezte el a munkáját, a vizsgálat során a heti munkaidejüket pedig 40 óráról 35-36 órára csökkentették

Fotó: Envato

Forrás: munkaeropiac.eu